11/02/2017

✒️ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ: Κριτικες για την παρασταση "Πετρες στις τσεπες του"

✒️ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ: Κριτικές για την παράσταση "Πέτρες στις τσέπες του"

Δημοσιεύτηκαν οι πρώτες κριτικές για την παράσταση «Πέτρες στις τσέπες του». Δείτε τι γράφτηκε για τον Μάκη Παπαδημητρίου, τον Γιώργο Χρυσοστόμου και… τους δεκαπέντε ρόλους τους!


"Αφού προπονηθούν παίζοντας μπάσκετ, την ώρα που οι θεατές μπαίνουν στην αίθουσα, αναλαμβάνουν να ερμηνεύσουν επί σκηνής έναν δεκαπενταμελή θίασο. Ο Γιώργος Χρυσοστόμου και ο Μάκης Παπαδημητρίου αποδεικνύουν παράλληλα τη δυσκολία να είσαι πρωταγωνιστής αλλά και τη δυσκολία να είσαι κομπάρσος. Επί περίπου ογδόντα λεπτά δεν σταματούν καθόλου, ούτε τίποτα μοιάζει να τους σταματά. Ακούραστοι, ανεξάντλητοι,  αξιαγάπητοι συνθέτουν ένα ξεχωριστό θεατρικό δίδυμο."
Μυρτώ Λοβέρδου, ΤΑ ΝΕΑ, 7-2-2017
Ολόκληρη η κριτική εδώ.
 

"Ο Μάκης Παπαδημητρίου και ο Γιώργος Χρυσοστόμου σκηνοθετούν και ερμηνεύουν την παράσταση που ανεβαίνει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, αποδεικνύοντας πως αυτή αποτέλεσε αληθινά προσωπική τους υπόθεση. Η εμπλοκή τους με το έργο είναι εμφανής, πέραν της απόδοσής τους, στις μικρές προσωπικές πινελιές της σκηνοθεσίας τους, στη φροντίδα του συνόλου της παράστασης (ειδική μνεία στα δισδιάστατα σκηνικά της Μαγδαληνής Αυγερινού), στο κέφι αλλά και τη σοβαρότητα που μεταδίδει η σκηνική τους παρουσία. Ενδεχομένως να αναγνωρίσει κάποιος, κυριότερα στον Μάκη Παπαδημητρίου, την καταφυγή σε κάποιες «ευκολίες» του προσωπικού του ύφους, αλλά και πάλι δεν μπορεί να μην επισημανθεί και για τους δύο η τεχνικά άρτια και πλούσια ερμηνευτική γκάμα που οδήγησε στο σκιτσάρισμα απολαυστικότατων θεατρικών τύπων, η διατήρηση ενός ακατάπαυστου ρυθμού, καθώς και η γλυκόπικρη γεύσηπου φροντίζουν να μεταδώσουν, έστω στο background μιας κατά βάση κωμικής παρουσίας, για να καταθέσουν μια συνολικά απολαυστική παραστασιακή στιγμή, που κρύβει περισσότερα απ’ ό,τι δείχνει εκ πρώτης όψεως."
Τώνια Καράογλου, ελculture.gr, 7-2-2017
Ολόκληρη η κριτική εδώ.
 

"Έμπειροι ηθοποιοί και οι δύο, με ειδικό πλεονέκτημα το κωμικό τους στοιχείο, αλώνισαν δεκάδες φορές τη σκηνή, αναπαρέστησαν πολλές φορές καθένα από τα δεκαπέντε πρόσωπα που έπρεπε να ζωντανέψουν και στο τέλος έμειναν οι δυο τους πάνω στη σκηνή, να κάνουν όνειρα, να σχεδιάζουν το μέλλον τους. Η αλήθεια είναι ότι σε πολλούς αυτή η ιστορία θα μπορούσε να κουμπωσει με την αναζήτηση πολλών νέων ανθρώπων να αναζητήσουν την τύχη τους και το δρόμο τους κάπου αλλού. Αυτό ονειρεύονται ο Τσάρλι και ο Τζέικ, αλλά όχι απαραίτητα λόγω κρίσης. Αλλά γιατί οι νέοι κάθε εποχής, κάθε χώρας, θέλουν να φύγουν, θέλουν να δοκιμάσουν και να δοκιμαστούν, θέλουν να δημιουργήσουν. Κι ίσως από τις πιο ωραίες στιγμές της παράστασης (και του έργου) είναι εκεί στο τέλος, που οι δύο φίλοι γράφουν το δικό τους έργο, ονειρεύονται να το κάνουν ταινία, και αναζητούν τον τίτλο του. Και εκεί συναντιέται η φαντασία, η δημιουργικότητα, το πάθος και η έμπνευση."
Όλγα Σελλά, monopoli.gr, 7-2-2017
Ολόκληρη η κριτική εδώ.
 

"Για μία ώρα και δέκα λεπτά το χαρισματικό δίδυμο Χρυσοστόμου και Παπαδημητρίου μοιράζεται εκτός τους δύο βασικούς ρόλους κι άλλους 13, κάνοντας μάλιστα επί σκηνής πολύ γρήγορα περάσματα από πρόσωπο σε πρόσωπο και από κατάσταση σε κατάσταση. Σεκάνς με δραματουργική συνθήκη και βασικά εργαλεία της θεατρικής τέχνης το λόγο και το σώμα. Είναι υποδειγματική και απολαυστική η σωματική και ψυχική εγρήγορση του Χρυσοστόμου και του Παπαδημητρίου."
Ξένια Στούκα, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, 4-2-2017
Ολόκληρη η κριτική εδώ.
 

"Ο Μάκης Παπαδημητρίου και ο Γιώργος Χρυσοστόμου κατανόησαν βαθιά τον πυρήνα του έργου. Έφτιαξαν λοιπόν μία παράσταση –δεν παίζουν μόνο, αλλά αυτοσκηνοθετούνται– που, χωρίς να χάνει το ανατρεπτικό χιούμορ της, ανέδειξε τα dark στοιχεία του έργου και την αιχμηρή κοινωνική κριτική που ασκεί. Μέσα στο χάρτινο ασπρόμαυρο σκηνικό της Μαγδαληνής Αυγερινού (εξαιρετική ιδέα που παραπέμπει ευθέως στο χάρτινο σύμπαν του Χόλλυγουντ, αλλά και ολόκληρου του καπιταλιστικού συστήματος) κράτησαν σκηνοθετικά και υποκριτικά το μέτρο, δεν υπέκυψαν σε υπερβολές και μπαλαφάρες παρά σε ελάχιστα σημεία και σκιαγράφησαν ορθώς πιο καρτουνίστικα τον ψεύτικο κόσμο της showbiz και αυτούς που τον εκπροσωπούν και πιο ρεαλιστικά τους δύο κεντρικούς ήρωες που υποδύονται, τον Τζέικ και τον Τσάρλι."
Τέχνες-Plus.gr, 8-2-2017
Ολόκληρη η κριτική εδώ.
 

"Η παράσταση στο Θέατρο του Νέου Κόσμου –που σημειώνει ήδη επιτυχία– απογειώνεται χάρη στο ταλέντο του Γιώργου Χρυσοστόμου και του Μάκη Παπαδημητρίου. Το δεμένο ζευγάρι των ηθοποιών, που παίζουν και σκηνοθετούν, μεταμορφώνεται σε τουλάχιστον 10 διαφορετικούς χαρακτήρες σατιρίζοντας τους στερεοτυπικούς χαρακτήρες του Χόλιγουντ και της επαρχίας και χαρίζοντας αβίαστο γέλιο και συγκίνηση."
Σάκης Ιωαννίδης, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 10-2-2017
Ολόκληρη η κριτική εδώ.