22/10/2015

Βιβιεν Φραντσμαν | Παρασιτα (Pests)

Βίβιεν Φράντσμαν | Παράσιτα (Pests)

Η Βίβιεν Φράντσμαν γεννήθηκε το 1971 στο Λονδίνο, πρόερχεται από το χώρο της εκπαίδευσης και είναι η συγγραφέας του έργου Παράσιτα, που θα συνεχιστεί και αυτή τη χρονιά στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.
Η Φράντσμαν ξεκίνησε το θεατρικό της ντεμπούτο με το έργο Mogadishu (2011) και The Witness, κερδίζοντας αρκετά βραβεία (Bruntwood Prize for Playwriting 2008, George Devine Award 2010, Pearson Playwright Bursary for the Royal Court 2012).

Το έργο Παράσιτα γράφτηκε ύστερα από αίτημα της θεατρικής εταιρείας Clean Break η οποία προωθεί σχετικά έργα σε γυναίκες συγγραφείς. Πρόκειται για μια αμιγώς γυναικεία εταιρεία που ιδρύθηκε το 1979 από δύο φυλακισμένες γυναίκες που ήθελαν να μεταφέρουν στο κοινό τις κρυφές ιστορίες άλλων γυναικών μέσα από τη φυλακή, με απώτερο σκοπό να μελετηθεί το δύσκολο και σύνθετο θέμα της γυναικείας παραβατικότητας και του τρόπου που το νομικό σύστημα και η κοινωνία το αντιμετωπίζουν.

Στη διάρκεια της συγγραφής των Παρασίτων η Βίβιεν Φράντσμαν συνεργάστηκε με πολλές γυναίκες σε φυλακές αλλά και με δομές ψυχικής υγείας. Το έργο ανέβηκε τον Μάρτιο 2014 στο Royal Exchange Theatre (Μάντσεστερ) και στη συνέχεια παρουσιάστηκε στο Royal Court του Λονδίνου με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Για λίγες παραστάσεις και φέτος στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.
Παράσιτα” της Βίβιεν Φράντσμαν
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Παίζουν: Κόρα Καρβούνη, Ιωάννα Κολλιοπούλου 
Δείτε περισσότερα και κλείστε online τα εισιτήριά σας εδώ: http://nkt.gr/play/93/parasita/