Α.Κ.Α. (Also Known As)
Θέατρο του Νέου Κόσμου
Δώμα
Ντάνιελ Μέγιερ
Μαριτίνα Πάσσαρη

Κάρλος, με λένε Κάρλος. Είμαι 15 χρόνων, ή 16… Πάω στο σχολείο, βαριέμαι· συναντάω τους φίλους μου στο πάρκο· χορεύω χιπ χοπ… Μια μέρα γνωρίζω την Κλάουντια και… μαγεία.

Ο Κάρλος είναι ένας υιοθετημένος γιος αγνώστου προέλευσης, που δεν είχε ποτέ πρόβλημα με το ποιος είναι, που η ζωή του ήταν γεμάτη μουσική και φίλους και παιχνίδι. Έως ότου γνωρίζει στο διαδίκτυο και ερωτεύεται την Κλαούντια. Κι έτσι έρχεται η στιγμή κατά την οποία λόγω συνθηκών ανεξάρτητων από τη θέλησή του, τρίζουν τα θεμέλια και οι ρίζες του, η ταυτότητά του. Γιατί ο Κάρλος είναι υιοθετημένος και η ματιά των άλλων τον κάνει να ξανασκεφτεί ποια είναι η “αληθινή” του ταυτότητα: μπορεί να μην είναι καθόλου αυτός που έχει αποφασίσει ο ίδιος να είναι. Ο Κάρλος προσγειώνεται απότομα στην κόλαση του κοινωνικού ρατσισμού. 

Όμως το Α.Κ.Α. δεν είναι μόνο ένα  έργο για τη γενιά του WhatsApp και του χιπ χοπ. Πίσω από τη σύγχρονη γλώσσα του, μια θεματική που θυμίζει «Ρωμαίο και Ιουλιέτα» εξελίσσεται σε ένα μοντέρνο, κοινωνικό και υπαρξιακό δράμα. Ο Daniel J. Meyer πρωτοεμφανίστηκε στην ισπανική σκηνή το 2018 με το Α.Κ.Α. (Also Known As), τον εκρηκτικό αυτόν μονόλογο του έφηβου Κάρλος, που ψάχνει τον εαυτό του. Το έργο και η παράσταση κατέκτησαν την ισπανική σκηνή κερδίζοντας πλήθος βραβεία, μεταξύ άλλων του καλύτερου έργου, καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα, καλύτερου ηθοποιού κ.α. (Βραβεία Θεάτρου της Βαρκελώνης, Βραβεία κοινού, Βραβεία Max, Βραβείο κοινού MIT RIBADAVIA και Βραβείο κοινού Teatre del Mar, Μαγιόρκα). 

Το Α.Κ.Α. (Also Know As) παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ. Μιλώντας για το έργο, η σκηνοθέτης Μαριτίνα Πάσσαρη λέει: «Εκτός από τη θεματική, αυτό που με κέρδισε στο κείμενο είναι η μορφή του. Δεν πρόκειται για μια απλή αφήγηση αλλά για ένα παζλ στιγμών ζωής. Απαιτεί από τον ηθοποιό εγρήγορση και συγκέντρωση και από τον σκηνοθέτη μουσικότητα και φαντασία. Είναι μία μεγάλη πρόκληση». Τον νεαρό Κάρλος ερμηνεύει ο Μιχάλης Πανάδης. 

Ημέρες & ώρες παραστάσεων:
Από: 12 Φεβ, 2024 - 8 Απρ, 2024
  • Δευτέρες - 21:15
  • Τρίτες - 21:15
Μεμονωμένες παραστάσεις
  • Σάββατο 20 Απριλίου - 21:00
Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικό από 16,00 € - Γενική είσοδος
Μειωμένο από 14,00 € - Φοιτητές, άνεργοι, άνω των 65 ετών, ΑμεΑ
Διάρκεια: 75'
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο
Ντάνιελ Μέγιερ
Σκηνοθεσία
Μαριτίνα Πάσσαρη
Μετάφραση
Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνογράφος
Ζωή Μολυβδά Φαμέλη
Σχεδιασμός Φωτισμών
Ζωή Μολυβδά Φαμέλη
Ενδυματολόγος
Ζωή Μολυβδά Φαμέλη
Κίνηση
Αλίκη Καζούρη
Μουσική
Στάθης Ιωάννου
Φωτογραφίες
Πάτροκλος Σκαφίδας
Ερμηνεία
Μιχάλης Πανάδης
Μακιγιάζ
Κατερίνα Μιχαλούτσου
Επιμέλεια κομμώσεων/περούκες
Κατερίνα Μιχαλούτσου
ΥΛΙΚΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ