Αυτές που δεν προλάβατε
Θέατρο Χώρα
Δανάη Λιοδάκη
Δανάη Λιοδάκη

"Δεν κοιμόμαστε όλες μαζί απόψε;"

Η φεμινιστική κωμωδία της ομάδας b.p.m. (beats per minute), που κέρδισε το κοινό στην πρώτη της παρουσίαση, σημειώνοντας διαρκή sold out την άνοιξη του 2023, μεταφέρεται στη σκηνή του Θέατρου Χώρα, όπου θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Σε κείμενο και σκηνοθεσία της Δανάης Λιοδάκη και πρωτότυπη μουσική του Φοίβου Δεληβοριά, το Αυτές που δεν προλάβατε μιλάει για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει μια σύγχρονη γυναίκα: την έμφυλη βία, τη γυναικεία καταπίεση, τη σεξουαλική παρενόχληση, μέσα από το πρίσμα της γυναικείας φιλίας. 

Ρεαλισμός και φαντασία, χιούμορ και ευαισθησία, δράση και αφήγηση εναλλάσσονται δημιουργώντας μια πρωτότυπη παράσταση. Τέσσερις παιδικές φίλες που ξαναβρίσκονται αναπάντεχα και αναλαμβάνουν δράση ενάντια στην πατριαρχία, δημιουργώντας μια μυστική φεμινιστική ομάδα. Όταν ο υπουργός υγείας της χώρας τους θα ανακοινώσει την απαγόρευση των αμβλώσεων, οι τέσσερις γυναίκες αποφασίζουν να αναβαθμίσουν την δράση τους με μια μεγάλη επιχείρηση. Ό, τι θα ακολουθήσει θα ενώσει ξανά τις τέσσερις φίλες για πάντα. 

Το "Αυτές που δεν προλάβατε" είναι ένας σύγχρονος ύμνος στην γυναικεία φιλία και μια απάντηση σε όσους λένε ότι δεν υπάρχει, λέει η Δανάη Λιοδάκη. Μέσα από μια φανταστική ιστορία τεσσάρων γυναικών, εμπλουτισμένη με πραγματικά περιστατικά από το πρόσφατο πολιτικό παρελθόν, η παράσταση μιλάει για τη δύναμη της συλλογικότητας και του γυναικείου δεσμού. Σε μια εποχή κοινωνικού κανιβαλισμού, το "Αυτές που δεν προλάβατε" έρχεται να μας θυμίσει την ομορφιά τού να συνδεόμαστε και να αγωνιζόμαστε ενάντια σε ό, τι μας καταπιέζει, χωρίς να χάνουμε την ευαισθησία και φυσικά το χιούμορ μας. Άλλωστε και η ίδια η παράσταση φτιάχτηκε από φίλες και έτσι φέρει λίγη από τη μαγεία του sisterhood, που ελπίζουμε να μοιραστούμε με το κοινό.

Το κείμενο της παράστασης κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων:
Από: 9 Οκτ, 2023 - 29 Απρ, 2024
  • Δευτέρες - 21:00
  • Τρίτες - 21:00
Μεμονωμένες παραστάσεις
  • Παρασκευή 17 Μαΐου - 21:00
  • Σάββατο 18 Μαΐου - 21:00
  • Κυριακή 19 Μαΐου - 20:00
Τιμές εισιτηρίων:
Μειωμένο από 15,00 € - Φοιτητές, άνεργοι, άνω των 65 ετών, ΑμεΑ
Κανονικό από 18,00 € - Γενική είσοδος
Διάρκεια: 80'
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο
Δανάη Λιοδάκη
Σκηνοθεσία
Δανάη Λιοδάκη
Σχεδιασμός Φωτισμών
Γιώργος Κασσάκος
Σκηνογράφος
Νικόλας Κανάβαρης
Ενδυματολόγος
Νικόλας Κανάβαρης
Βοηθός σκηνοθέτη
Δάφνη Λαζαροπούλου
Σχεδιασμός ήχου
Παύλος Κατσιβέλης
Επιμέλεια κίνησης
Στάλη Συμεών
Μουσική
Φοίβος Δεληβοριάς, Χρήστος Λαϊνάς
Ερμηνεία
Μαριέλα Δουμπού, Άλκηστις Ζιρώ, Ευσταθία Λαγιόκαπα, Παναγιώτα Παπαδημητρίου
Ακούγονται οι ηθοποιοί
Μυρτώ Αλικάκη, Γεράσιμος Γεννατάς, Ντίνα Μιχαηλίδου, Ελένη Ουζουνίδου, Μάνια Παπαδημητρίου
Προσαρμογή κίνησης
Άγγελος Παπαδόπουλος
ΥΛΙΚΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΘΕΑΤΡΑ